Ugostiteljstvo

U svemu što radimo zadržavamo tradiciju i kulturu Dalmacije – kroz arhitekturu, stabla i ukrasno cvijeće, ponudu hrane i pića, ambijenta koji smo stvorili nizom detalja.

Vlastitu proizvodnju mesa i suhomesnatih delicija, ulja, vina, smokava i drugih mediteranskih kultura spojili smo s našom ugostiteljskom ponudom.

Sve vrste svečanih događanja, svadbe, krštenja, krizme, rođendane možete proslaviti u našem masliniku s rijetko viđenim i posebno rađenim kamenim stolovima, na kojima odjednom možemo ugostiti 230 gostiju, na našem Trgu ili u klimatiziranoj dalmatinskoj konobi s kaminima, ugodnu ljeti i zimi, sa 110 sjedećih mjesta.

Kuhinja je otvorenog stila i sve se priprema pred vama tako da ćete biti u mogućnosti doživjeti cijeli proces pripremanja ovih ukusnih jela.

Za Vas organiziramo muziku (klape, bandovi) te nastupe Kulturno umjetničkih društva koji će uveličati vaše svečanosti.

Turističke gastro ture

Okusite izvorne tradicionalne Dalmatinske specijalitete i otputujte natrag kroz vrijeme posjetom imanju u obiteljskom vlasništvu “Gospodarstva Roca”.

Po dolasku na imanje vaše razgledavanje će započeti na farmi gdje se uzgaja posebna pasmina svinja kako bi se dobilo meso najviše kvalitete za proizvodnju raznih specijaliteta u kojima ćete uživati nešto kasnije. Obilazak ćemo nastaviti na farmi životinja u kojem možete vidjeti sve životinje tipične za ovo podneblje koje su hranile naše pretke.

Nakon šetnje kroz smokovnik i vinograd dolazimo u prekrasan maslinik sa masivnim ručno obrađenim kamenim stolovima. Odmah po dolasku naše ljubazno osoblje će vam poslužiti domaću višnjevaču i travaricu.

Nakon što sjednete bit ćete ponuđeni crnim i bijelim vinom iz našeg vinograda, dok naši kuhari pripremaju veliki švedski stol na kojem ćete pronaći sve različite vrste ukusnih narezaka uključujući pancetu, salame, sušenu vratinu, ružmarinku, kulenovu seku, paštetu od pršuta, sireve, neke od najboljih tradicionalnih toplih jela, slanu i mariniranu lokalnu ribu, svježe pečeni kruh, sezonske salate, pršut i još mnogo toga.

Nakon ovog hedonističkog raja i putovanja u prošlost s našim lokalnim glazbenicima vrijeme je za nastavak obilaska ovog veličanstvenog kompleksa. Na najvišoj razini „Gospodarstva Roca" ćete istražiti naš gornji restoran s terasom, muzej, proizvodni pogon, vinski podrum i starinski podzemni restoran tradicionalno zvan 'konoba'.

Kao opciju ovdje vam nudimo tradicionalno pripremljenu janjetinu, teletinu i pivca ispod peke kao i janjetinu s ražnja. Kuhinja je otvorenog stila i sve se priprema pred vama tako da ćete biti u mogućnosti doživjeti cijeli proces pripremanja ovih ukusnih jela.